"ÖZELİM EĞİTİMDEYİM" UYGULAMASI OECD TARAFINDAN DÜNYAYA ÖRNEK GÖSTERİLDİ

09.11.2020 254

"ÖZELİM EĞİTİMDEYİM" UYGULAMASI OECD TARAFINDAN DÜNYAYA ÖRNEK GÖSTERİLDİ

        Özel eğitim öğrencileri için geliştirilen "Özelim Eğitimdeyim" mobil uygulaması, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü tarafından yayımlanan "Turkey: Özelim Eğitimdeyim" başlıklı raporda diğer ülkelere örnek gösterildi. "Özelim Eğitimdeyim" uygulamasına yönelik övgünün kendilerini mutlu ettiğini belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Benzer ülkelere göre özel eğitimde sunmuş olduğumuz hizmet farklılığımızı ortaya koyduk" dedi.

       Kovid-19 salgınının ilk günlerinde özel eğitim öğrencilerinin uzaktan eğitimlerine destek olmak üzere Bakanlık imkânlarıyla geliştirilen "Özelim Eğitimdeyim" mobil uygulaması 25 Nisan 2020 tarihinde erişime açılmıştı. Özel eğitim öğrencileri, öğretmenler ve aileler tarafından memnuniyetle karşılanan uygulamaya OECD'den övgü geldi.

        OECD tarafından yayımlanan ve Quentin Vidal tarafından hazırlanan "Turkey: Özelim Eğitimdeyim (I Am Special, I Am iİn Education)" başlıklı raporda, geliştirilmiş olan bu uygulama tanıtıldı ve diğer ülkelere örnek gösterildi.

         "Özelim Eğitimdeyim" uygulamasının Eylül 2020 tarihi itibarıyla 350 bin kez indirildiği ve 117 bin aktif kullanıcı tarafından kullanıldığı ifade edilen raporda, uygulamanın tüm özellikleri ayrıntılı olarak tanıtıldı. OECD raporuna "https://oecdedutoday.com/wp-content/uploads/2020/10/Turkey-I-am-special-I-am-in-education.pdf" adresinden erişilebiliyor.

Haberin devamı ve ayrıntılar: https://www.meb.gov.tr/ozelim-egitimdeyim-uygulamasi-oecd-tarafindan-dunyaya-ornek-gosterildi/haber/21930/tr

09-11-2020